Ohjeet & säännöt

Myyntipaikan varaaminen

Kellarikirppis tarjoaa myyjälle tyylikkäät ja siistit tilat sekä tilavat myyntipaikat. Kellarikirppis on itsepalvelukirpputori ja tarkoitettu yksinomaan käytetyn tavaran myyntipaikaksi. Käsityöläiset ovat kuitenkin tervetulleita myymään tuotteitaan!

Pöytäkartan avulla voit valita mieleisesi myyntipaikan. Myyntipaikan voit varata netissä, paikan päällä myymälässä tai soittamalla 0400 321 201. Myyntipaikan lyhin vuokrajakso on 7 päivää, mutta voit toki varata useita jaksoja kerralla.

Myyntipaikan vuokra maksetaan etukäteen varauksen yhteydessä tai viimeistään ennen myyntijakson alkua (puhelin- ja nettivaraukset). Varaus varmistuu, kun pöytävuokra on maksettu. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Kiinniolopäivät alentavat varausjakson hintaa, ks. kiinniolopäivät aukioloajoista.

Hinnoittelu ja hintalaput

Tuotteet tulee hinnoitella Kellarikirppiksen viivakooditarroilla tai viivakoodihintalapuilla, muulla tavoin hinnoiteltuja tuotteita emme voi myydä (varkauksien estämiseksi). Myyntipaikan vuokraan sisältyy 2 kpl tarra- tai paperiarkki hintalappuja (66 kpl). Vitriini/lokeropaikkaan 1 arkki. Lisäarkkeja voit ostaa hintaa 0,50 €/arkki. Hintalaput voit käydä hakemassa jo ennen myyntijaksosi alkua ja hinnoitella tuotteet valmiiksi kotona.

Jokainen tuote tulee hinnoitella erikseen. Hintalappuun tulee kirjoittaa mustekynällä tai tussilla mahdollisimman tarkka kuvaus (vaikeuttaa varastamista!) tuotteesta sekä hinta. Hintalapussa on ilmoitettava, jos tuote on viallinen.

Tuotteen hintaa voi alentaa vain tekemällä uuden hintalapun - emme myy tuotetta, jonka hintalappua on käsin muutettu (hintaväärennösten estämiseksi). Emme myy hintalaputonta tuotetta, joten kiinnitä hintalaput huolella. Voit alentaa kaikki myyntipöydässäsi olevat tuotteet ottamalla käyttöön Kellarikirppiksen ALE-kyltin.

Kun myyntijakso alkaa

Voit tuoda tuotteet myyntipaikallesi edellisenä päivänä tuntia ennen myymälän sulkemista eli arkisin klo 17.00 - 18.00 ja lauantaina klo 13.00-14.00 tai myyntijaksosi ensimmäisenä päivänä myymälän aukioloaikoina. Ilmoittaudu aina ensin kassalle.
Tuotteiden tulee mahtua myyntipaikan hyllyihin tai rekkiin. Poistamme tuotteet käytäviltä siisteyden ja turvallisuuden vuoksi. Myyntipaikan siisteydestä vastaa kirpputorimme ylläpidon lisäksi myyntipaikan vuokraaja.

Voit myös ostaa meiltä myyntipaikkasi esillepanopalvelun edullisesti hintaan 5 €/myyntipaikka. Ammattitaitoisesti täytetty myyntipaikka houkuttelee asiakkaita ostamaan tuotteitasi!

Pyrimme estämään varkauksia monin keinoin, mutta arvokkaampiin tuotteisiin voit vuokrata oviportilla hälyttäviä kovahälyttimiä tai ostaa tarrahälyttimiä.

Pienet arvokkaat tavarat (esim. korut ja kellot) voit tuoda myyntiin lasivitriineihin edullisesti hintaan 5 €/viikko. CD- ja DVD-levyistä sekä peleistä voit tuoda sisällön kassalle suojattuna esim. kirjekuorella, suodatinpussilla tai muulla tavoin. Suojaan tulee merkitä pöydän numero sekä levyn nimi.

Myyntijakson aikana

Myyntipaikan siisteydestä vastaa myyntipaikan vuokraaja kirpputorimme ylläpidon lisäksi. Myyntipaikkaa kannattaa käydä siistimässä myyntijakson aikana päivittäin ja tuoda tarvittaessa lisää myytävää.

Pöydän vuokrahintaan kuuluu myös ylläpito palvelu! Ammattitaitoisesti ylläpidetty myyntipaikka houkuttelee asiakkaita ostamaan tuotteitasi!

Kellarikirppis varaa oikeuden käyttää tuotteittesi kuvia markkinoinnissa (myymälässä, kotisivuilla ja Facebookissa).

Kun myyntijakso päättyy

Myyntipaikan tulee olla tyhjä ja siivottu myyntijakson viimeisenä päivänä viimeistään tuntia ennen sulkemisaikaa eli arkisin klo 17.00 ja lauantaina klo 14.00. Ilmoittaudu aina ensin kassalle. Hintalappuja ei saa poistaa myymälässä - jokaisessa pois vietävässä tuotteessa tulee olla hintalappu.

Mikäli myyntipaikka ei ole tyhjä määräaikaan mennessä, veloitamme tilityksen yhteydessä tyhjennyksestä tyhjennysmaksun 20€/myyntipaikka.

Voit myös ostaa meiltä myyntipaikkasi tyhjennyspalvelun edullisesti hintaan 5 €/myyntipaikka. Tyhjennyspalvelu tulee ostaa varauksen yhteydessä.

Myymättä jääneet tavarat tulee noutaa viipymättä. Jos myymättömiä tuotteita ei ole noudettu pois viikon kuluttua myyntiajan päättymisestä tuotteiden omistusoikeus siirtyy kirpputorillemme.

Tilitys

1. tammikuuta 2017 alkaen tilitämme myynnistä tulleet rahat myyntijakson päätyttyä pankkitilille (Kellarikirppis varaa oikeuden valita tilitystavan), kun myyntipaikka on tyhjennetty. Tilityslaskelma on automaattinen, reaaliaikainen ja se pohjautuu viivakoodijärjestelmään.

Myyntipaikan varaajat voivat itse lisätä tilinumeronsa valmiiksi Kirppisvaraus.fi palvelun Omat tiedot -kohdassa tai vaihtoehtoisesti tuoda tilinumeron tilityksen yhteydessä.

Tilityksen yhteydessä on varauduttava todistamaan henkilöllisyys.

Tilityksen jälkeen saattaa tuotteita kiertää vielä kassalle (ns. jälkimyyntiä). Jälkimyynnit tilitetään automaattisesti 2 viikkoa myyntijakson päättymisen jälkeen kirpputorimme nimiin.

Peruutukset

Myyntipaikan varauksen peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen myyntijakson alkua - tällöin vuokra palautetaan kokonaisuudessaan. Myöhemmin tehdyn peruutuksen johdosta vuokraa ei palauteta.

Hintalaputtomat tuotteet

Hintalaputtomat tuotteet siirretään erilliseen pöytään, jossa säilytämme niitä viikon ajan. Tämän jälkeen tuotteet siirtyvät Kellarikirppiksen omistukseen.

Turvallisuus

Kellarikirppis tekee parhaansa estääkseen varkaustapaukset. Tätä varten Kellarikirppis on varustettu kameravalvonnalla, hälytysjärjestelmällä sekä hälytinporteilla. Voit vuokrata kovahälyttimiä tai ostaa tarrahälyttimiä. Varkaan kiinnijäämiseen johtaneesta vihjeestä maksamme palkkion!

Myyjän vastuu

Myyjänä olet vastuussa tuotteista, joita olet myymässä. Kellarikirppis ei ole vastuussa rikkoutuneista, kadonneista tai varastetuista tuotteista. Kellarikirppis ei vastaa tuotteiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan tai muun vastaavan syyn johdosta.

Myytävät tuotteet

Viihtyisyyden ja turvallisuuden vuoksi Kellarikirppiksellä ei saa myydä K-18 -tuotteita, piraattituotteita, aseita, tupakkatuotteita, alkoholia tai lääkkeitä, huonekasveja, tupakalta haisevia tai likaisia tuotteita, käytettyjä tai avattuja kosmetiikkatuotteita tai viallisia sähkölaitteita eikä elintarvikkeita.

Kellarikirppis poistaa kielletyt tuotteet myynnistä, mikäli näitä havaitaan. Mikäli myyjä tuo kiellettyjä tuotteita myyntiin ja aiheuttaa niillä henkilö- tai esinevahinkoa, hän vastaa aiheuttamastaan vahingosta.

Kellarikirppiksellä myydyillä tuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.